Article:

Un itinerari botànic

23-11-2009 Joan Anton Abellan

Per cinquè any consecutiu i dins el actes de la denominada Setmana de la Ciència, tot i que al Pla de l'Estany en podríem dir el mes de la ciència, ja que es duen a terme activitats durant tot el mes de novembre, muntanyencs i astrònoms hem fet un sortida conjunta, de manera que mentre uns es fèiem càrrec de la caminada, els altres ho fèiem de la part científica.
En aquestes darrers anys hem fet una triangulació des dels cims de Rocacorba, Puigsacalm i el Mont (en un intent de recrear una part de l'experiment científic històric realitzat al segle XVIII per mesurar la longitud del meridià); l'any següent, desprès d'una parada prèvia a l'estany de Banyoles varem pujar a Rocacorba (d'aquesta manera varem voler reproduir l'experiment original fet per Pascal a prop de Clermont Ferran (França) el 19 de setembre de 1648, entre el cim del Puy de Dome i un monestir situat al peu de la muntanya, per tal de mesurar l'altura de la muntanya mitjançant una columna de mercuri). A aquesta sortida li va seguir un itinerari geològic pel Cap de Creus i l'any passat una ruta megalítica per la zona de Roses.
Quatre sortides, quatre branques de la ciència diferents, i enguany, li ha tocat a la botànica. I, per dur a terme aquesta fita, que millor que fer una visita als Jardí Botànic Mar i Murtra de Blanes. [...] llegeix més >>

excursioLloret2009