Article:

Primera conferčncia del curs organitzat per CaixaForum

08-11-2011 Joan Anton Abellan

El passat dilluns dia 7 es va dur a terme la primera de les quatre conferčncies que Astrobanyoles, en colˇlaboracio amb Astrogiorna, s'impartirā a la Fontana d'Or, al llarg d'aquest mes de novembre, dins del curset d'iniciaciķ a l'astronomia organitzat per CaixaForum Girona.
La conferčncia inaugural, que va ser seguida per més d'un centenar de persones, distribuīdes en dues sales, va anar a cārrec del soci Gerard Gomez, catedrātic de matemātica aplicada de la UB i que va dur per títol "El Cel".
Aquesta sessiķ va tractar de diferents tipus d'observacions astronōmiques i en l'espectrometria, fent incís en la poca quantitat d'informaciķ que rep l'ull humā. També es va fer un petit repās a l'esfera celeste i a la mida dels objectes celestes i la distancia que hi ha entre ells. A continuaciķ parlā dels diferents moviments: el moviment diürn, el moviment anyal i el moviment aparent dels planetes i ja per acabar de l'eix de rotaciķ de la Terra (fent una breu pinzellada comparativa amb l'astrologia i els signes zodiacals), i del Sol i la Lluna, els eclipsis i les marees.