Article:

TdC: El frau de la lluna - Rafael Balaguer

10-04-2011 Antoni Raïch

El darrer dissabte dia 9 d'Abril, el Sr. Rafael Balaguer, membre d'Astrobanyoles i President de l'Agrupació d'Astronomia de Girona, ens va presentar una interessant xerrada sobre la possibilitat de què els viatges tripulats a la Lluna fossin un frau, dins del cicle de conferències Tardes de Ciència que es van celebrant amb regularitat al Museu Darder de Banyoles.
El conferenciat analitza el material gràfic: fotografies i vídeos procedents de la Nasa que sustenten aquesta coneguda llegenda urbana que circula amb profusió per Internet. Ho fa amb tanta amenitat, talent i passió, que segurament a mitja presentació, més de la meitat de la concurrència dubtava de l'èxit de la Missió Apol·lo.
Sigui com sigui, el recorregut per les ombres, petjades, banderes onejant, mòduls lunars,... que de forma sistemàtica ens va dur el Sr. Rafael, ens va permetre recuperar uns instants gloriosos dels viatges espacials, així com l'esperit aventurer d'aquells homes de carn i ossos que van ser els astronautes que van trepitjar per primer cop la Lluna: com la imatge de l'astronauta que mentre saltava per la superfície de la Lluna anava cantant ,i tant ell com nosaltres sabem, que si hagués fallat alguna cosa, ningú els hauria pogut anar a rescatar.