Article:

TdC: Mengem química? - Claudi Mans

15-05-2011 Josep Lluís Díez

Ahir dissabte, a la Sala d'Actes del Museu Darder, Claudi Mans va fer la xerrada "Mengem química? La ciència a la cuina" dins del cicle "Tardes de ciència". Amb un llenguatge prou entenedor va anar explicant els fonaments químics de la cuina tradicional, els ous durs o fregits, les carns cuites, fregides o a la planxa, els gelats, i també de la cuina més innovadora. Va explicar com es pot presentar un líquid com si fos un sòlid (sferificacions) o com fer les textures que recorden paisatges o de quina manera es poden fer les patates fregites per minimitzar la presència d'acrilamida, producte tòxic que es forma a altes temperatures.
La majoria d'explicacions es poden trobar molt detallades en el seu últim llibre Sferificaciones y macarrones de l'editorial Ariel, prologat per Ferran Adrià.
Claudi Mans, catedràtic d'enginyeria química a la UB és col·laborador de la Fundació Alícia i Cosmocaixa, entre altres institucions i ha escrit nombrosos llibres i articles de divulgació. Per conèixer el detall de les seves activitats i el seu currículum visiteu el seu blog: http://cmans.wordpress.com [1]

[Enllaç1]