Article:

TdC: Cigonyes i gavians al Pla de l'Estany - Carles Feo

12-06-2012 Xavier de Palau

D'una manera fresca i propera, en Carles Feo -biòleg i naturalista- ens ha fet gaudir el passat dissabte 9 de juny d'una conferència sobre les cigonyes i els gavians a la nostra comarca. L'activitat ha estat emmarcada dins la programació Tardes de Ciència al Museu Darder de Banyoles.
Ha estat d'especial interès pel públic perquè les dues espècies són molt properes a l'activitat humana, les dues cares de la mateixa moneda. Així doncs, vam entendre una mica més els seus costums: els seus vols migratoris, hàbitat, alimentació, mobilitat, cria, etc.
També van conèixer els intents que s'han fer per minimitzar la presència dels gavians a la comarca, el seu cens al llarg dels darrers anys, i tota la problemàtica que gira en torn a la reducció de la seva població
No amb menys interès vam seguir la detallada explicació de la tasca de com es va fer la implantació de les cigonyes a zones de l'estany, així com el sorprenent l'ús de les noves tecnologies en el seguiment de les migracions i la seva mobilitat.
Una magnífica xerrada per tancar el cicle de TdC de la temporada que ens ha ajudat a sensibilitzar-nos amb el nostre entorn i conèixer millor aquestes dues espècies.