Article:

Sopar (g)astronōmic. 2001. Una odissea en un Univers Casual o Causal?

08-04-2017 Alex Navarro

El dissabte dia 8 d'abril vārem parlar de cičncia-ficciķ amb en Kilian Vindel i en Xavi de Palau com a interlocutor principal. Va ser entre amics amants de la ĢG-astronomiaģ on el contingut de l'āpat és l'habitual, com ho és la disposiciķ a compartir idees dels associats assistents.
El tema central va ser el film del 1968 Ģ2001: Una Odissea a l'espaiģ del director Stanley Kubrick. Després de veure'n un petit resum i de destecar-ne els punts bāsics que el presentador volia remarcar, es va iniciar una agradable taula rodona on, com sempre, tothom hi té opiniķ.
Vārem parlar sobre una suposada intel•ligčncia superior que ajuda a desenvolupar a la humanitat en el film, de intel•ligčncia artificial en front de la humana, entre altres punts interessants. També vārem destacar la presčncia militar en la cursa del domini de l'espai, encara que les converses vāren anar a parar a una bona discusiķ sobre cičncia vs espiritualitat.
Hi vārem trobar veritables coneixedors i fans de l'obra, tant del film com de la seva versiķ novel•lada de Artur C. Clarke. Fins i tot en Gilbert Buscatķ, un bon amic de l'associaciķ, ens va mostrar una maqueta, feta en especial per la xerrada, de la nau transportadora de la missiķ que es discutia.